Fii genial. Alege un nume de domeniu cool.

Noi domenii disponibile in 2014

Domeniile de nivel superior ( TLD =top level domain ) sunt domenii situate in varful ierarhiei domeniilor de pe internet si reprezinta ultima parte componenta a unui nume de domeniu. Noile domenii disponibile din acest an, te ajuta sa te adresezi unei anumite nise. De la agentiile de matrimoniale, la magazine de haine, afacerea ta va beneficia de o prezenta mai buna in mediul online. In acelasi timp, consumatorii vor gasi mai usor un anumit continut. ICANN, care este Corporatia pentru Alocarea de Nume si Numere pe Internet, prin intermediul noilor grupuri de nume, promite transformarea afacerilor in online. Se preconizeaza ca, in urmatorii ani, vor aparea 1.400 de extensii.

In functie de nisa in care firma ta isi desfasoara activitatea, poti alege domeniul cel mai potrivit pentru afacerea ta. Daca de exemplu ai o firma de constructii, pentru a ajunge mai usor la clientii tai, poti alege unul din domeniile:

- .repair - care se adreseaza constructorilor, mecanicilor, tinichigiilor;

- .house - care vizeaza agenti imobiliari, decoratori de interioare si firme de constructii;

- .archi - folosind acest domeniu, oamenii vor stii ca pagina ta este specializata in arhitectura;

- .expert - care se foloseste pentru a evidentia o calificare profesionala si reprezinta o oportunitate pentru experti din orice domeniu.

De-a lungul timpului, prin intermediul social media, oamenii s-au obisnuit sa imparta momente importante din viata lor, cu prietenii, familia, colegii, chiar si cu persoane pe care nu le cunosc. Aproape in fiecare zi apare cate o aplicatie sau un website nou, care are ca scop apropierea dintre oameni. Acesta este si scopul domeniului .social, care reprezinta punctul de intalnire dintre companie si client. Este adresat brand-urilor, organizatiilor si indivizilor care doresc sa faca publica interactiunea lor  in social media, continutul si conexiunile lor.

Fotbalul este cel mai popular sport din intreaga lume, avand 265 de milioane de jucatori, care reprezinta 209 asociatii internationale. Domeniul .futbol este dedicat cluburilor sportive, fanilor si criticilor sportivi. In ciuda diferentelor culturale si de limba, un singur cuvant este recunoscut imediat de jucatorii si de fanii acestui sport: futbol.

Daca insa nu ai prea multa inspiratie si cauti o extensie scurta si usor de retinut, poti alege .xyz . Poate fi folosita de oricine, pentru orice scop. Se preconizeaza ca vor fi 1 milion de domenii .xyz inregistrate in primul an si peste 10 milioane in urmatorii 5 ani. Utilizatorii se bazeaza pe faptul ca pot intra in contact cu clientii, indiferent unde se afla acestia.

Acestea sunt doar cateva sugestii, dar tu poti alege dintr-o lista mult mai lunga in functie de nevoile si dorintele tale:

- .buzz - e locatia unde utilizatorii pot merge pentru a afla ce se intampla chiar in acest moment: evenimente, organizatii, afaceri;

- .gift - folosit pentru site-uri de cadouri;

- .holiday - dedicat vacantelor si calatoriilor de afaceri;

- .pink - organizatii si persoane fizice pot crea o identitate legata de culoarea si conceptul roz;

- .club - potrivit pentru cluburi si asociatii si lista poate continua.

 

Pasionati de viteza!

SpeedHost il sustine pe Vlad Neaga in campionatul national si european.

Din 2004.

Suport prietenos + servicii de calitate = SpeedHost

Servere in 6 Data Centere – Bucuresti, Timisoara, Cluj Napoca, Maidenhead (UK), New York (USA), Nuremberg (Germania).
Redundanta maxima indiferent de nevoile tale.

Ne mandrim cu suportul si consultanta oferita clientilor nostri.

De 19 ani, clientii nostri beneficiaza zilnic de un suport tehnic specializat si de consultanta pentru rezolvarea rapida a problemelor.
Aveti intrebari sau nevoie de suport tehnic ?
phonearrow-circle-leftcloudenveloperocketwhatsappenvelopephonemap-marker
×
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram