Fii genial. Alege un nume de domeniu cool.

Extensii de domenii Europa

Un nume de domeniu bine ales nu doar ca ajuta la o targetare clara a clientilor si potentialilor clienti, dar adauga credibilitate afacerii tale. Vestea buna este ca numarul domeniilor de nivel superior (TLD) este in continua creste, ceea ce permite detinatorilor unui website posibilitatea de a alege cel mai potrivit domeniu pentru afacerea lor. Extensiile de domenii specifice unei anumite tari sau natiuni se numesc ccTLDs (country code top level domains).

Unul dintre cele mai importante beneficii pe care le aduce domeniu de tipul ccTLD afacerii tale este o pozitionare buna in rezultatele motoarelor de cautare. Astfel, potentialii clienti ajung mult mai rapid la produsele si serviciile tale. De exemplu, daca o persoana din Romania realizeaza o cautare pentru telefoane mobile, site-ul cu domeniul .ro va fi pozitionat mult mai bine decat un site cu o extensie de domeniu .com, chiar daca produsele pe care le comercializeaza sunt acelelasi.

Cel mai vechi ccTLD inregistrat in Europa este domeniul reprezentativ Norvegiei .no. Domeniul .no a fost inregistrat in 1983. Sase ani mai tarziu, in 1989 doar 19 site-uri erau inregistrate sub aceasta extensie. In urmatorii ani toate universitatile din Norvegia au fost conectate la internet, iar in anul 1995 o mie de site-uri foloseau domeniu .no. In prezent, sunt inregistrate aproximativ 600.000 de domenii.

Cel mai popular ccTLD din Europa este .uk, inregistrat in 1985. Acesta este al patrulea domeniu din lume, cu peste 10 milioane de site-uri inregistrate. Pe primele trei locuri se afla domeniul .com cu peste 644 de milioane de site-uri inregistrate, domeniul .de cu un numar de 15 milioane de site-uri si domeniul .net.

In functie de anul inregistrarii, ccTLD-uriledin Europa sunt:
 1986:
- .de Germania,
- .nl Olanda,
- .se Suedia,
- .is islanda.

1987:
- .ch Elvetia,
- .it Italia.

1988:
- .at Austria,
- .pt Portugalia,
- .be Belgia,
- .ee Estonia,
- .es Spania,
- .ie Irlanda.

1989:
- .gr Grecia.

1990:
- .hu Ungaria,
- .pl Polonia.

1991:
- .ro Romania,
- .bg Bulgaria.

1992:
- .lt Lituania,
- .mt Malta,
- .ua Ucraina.

1993:
- .cz Rep. Ceha,
- .sk Slovacia,
- .li Liechtenstein,
- .lv Latvia,
- .si Slovenia,
- .hr Croatia,
- .si Slovenia.

1994:
- .gl Groenlanda,
- .cy Cipru,
- .ru Rusia ,
- .by Belarus,
- .al Albania

1996:
- .gg Guernsey,
- .je Jersey.

1997:
- .nu Now in Nordic,
- .dk Danemarca.

2006:
- .me Muntenegru

2007:
- .rs serbia

2010:
- .lu Luxemburg

2011:
- .fi finlanda,
.fr Franta.

Folosirea unui nume de domeniu specific tarii publicului tau tinta aduce beneficii pe termen lung afacerii tale. De exemplu, publicul tau tinta este format din romani si germani. Realizarea a doua site-uri, unul folosind domeniul .ro specific Romaniei si un altul cu domeniu .de specific Germaniei va fi mult mai eficient decat un site cu extensia de domeniu .com deoarece targeteaza doar publicul de care esti interesat si anume romani si germani.
Solicita oferta noastra!

 

Pasionati de viteza!

SpeedHost il sustine pe Vlad Neaga in campionatul national si european.

Din 2004.

Suport prietenos + servicii de calitate = SpeedHost

Servere in 6 Data Centere – Bucuresti, Timisoara, Cluj Napoca, Maidenhead (UK), New York (USA), Nuremberg (Germania).
Redundanta maxima indiferent de nevoile tale.

Ne mandrim cu suportul si consultanta oferita clientilor nostri.

De 19 ani, clientii nostri beneficiaza zilnic de un suport tehnic specializat si de consultanta pentru rezolvarea rapida a problemelor.
Aveti intrebari sau nevoie de suport tehnic ?
phonearrow-circle-leftcloudenveloperocketwhatsappenvelopephonemap-marker
×
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram