Fii genial. Alege un nume de domeniu cool.

Cum se cumpara un domeniu web?

Dezvoltarea unui site trebuie sa faca parte din procesul de lansare a unei afaceri. Primul pas in crearea unui site este gasirea unui nume de domeniu. Acesta trebuie sa fie simplu, usor de retinut, de scris si de pronuntat. Odata stabilit numele domeniului, trebuie verificat daca este disponibil si rezervat.

Domeniul poate fi achizitionat de la o firma specializata in servicii de gazduire web. Pretul difera de la o firma la alta si de la un domeniu web la altul. Este important sa iei legatura direct cu firma de web hosting si sa stabiliti inca de la inceput anumite aspecte. De exemplu cum se plateste rezervarea domeniului - anual sau lunar?, care este perioada minima pe care poti inregistra un domeniu? dar cea maxima?, pe ce nume va fi inregistrat domeniul? etc. Se poate intampla ca domeniul sa nu fie inregistrat pe numele tau, ci pe numele firmei de hosting. In acest caz, apar probleme majore atunci cand vrei sa iti muti domeniul la alta firma.

Urmatorul pas este gazduirea site-ului. Cu totii ne dorim un site care arata foarte bine, dar care si functioneaza perfect, oricat de multi vizitatori ar fi activi. Apoi, stocarea datelor este vitala pentru buna desfasurare a actvitatilor zilnice. De aceea, un serviciu de backup nu ar trebui sa lipseasca din trusa de instrumente necesare bunei functionarii si dezvoltarii unui site.

Administrarea site-ului este alta problema pe care trebuie sa o iei in calcul inca de la inceput. Fie ca este un site de prezentare sau un magazin online complex, site-ul tau trebuie sa functioneze perfect in orice moment si sa tina pasul cu ultimele actualizari care apar. Este mult mai usor, rapid si sigur sa lasi o echipa de profesionisti sa se ocupe de toate aceste aspecte. Profita de timpul ramas liber pentru a e concentra asupra altor elemente necesare dezvoltarii unui brand online.

Alte aspecte importante de luat in calcul atunci cand vrei sa cumperi un domeniu web:
- asigura-te ca ai control deplin asupra domeniului;
- verifica daca trebuie sa platesti o taxa atunci cand vrei sa iti transferi domeniul;
- verifica daca primesti conturi de email odata cu achizitionarea domeniului;
- verifica daca numele de domeniu dorit este disponibil;
- plateste la timp taxa de gazduire a site-ului.

Pentru mai multe detalii despre cumpararea unui domeniu web viziteaza brokerdomenii.ro

Pasionati de viteza!

SpeedHost il sustine pe Vlad Neaga in campionatul national si european.

Din 2004.

Suport prietenos + servicii de calitate = SpeedHost

Servere in 6 Data Centere – Bucuresti, Timisoara, Cluj Napoca, Maidenhead (UK), New York (USA), Nuremberg (Germania).
Redundanta maxima indiferent de nevoile tale.

Ne mandrim cu suportul si consultanta oferita clientilor nostri.

De 19 ani, clientii nostri beneficiaza zilnic de un suport tehnic specializat si de consultanta pentru rezolvarea rapida a problemelor.
Aveti intrebari sau nevoie de suport tehnic ?
phonearrow-circle-leftcloudenveloperocketwhatsappenvelopephonemap-marker
×
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram