Fii genial. Alege un nume de domeniu cool.

Cum sa stabilesti de cat spatiu are nevoie un site?

Alegerea unui provder de hosting este o decizie extrem de importanta deoarece influenteaza functionarea site-ului. Spatiul de care un site are nevoie variaza in functie de tipul site-ului. De exemplu, un magazin online care contine multe imagini si clipuri video care descriu produsul, va avea nevoie de mai mult spatiu decat un simplu site de prezentare sau un blog.

In ultimii 5 ani de zile necesitatile minime de stocare ale unui site au crescut considerabil, in special datorita imaginilor adaugate. Daca in 2010 o imagine ocupa in jur de 43o KB, la inceputul anului 2014 acestea ocupau mai mult de 1 MB pe pagina.

Principalele categorii de site-uri

  • Site-uri simple (HTML, texte, continut static) - nu necesita mult spatiu.
  • Blog-uri personale - includ, in general, text si uneori imagini sau clipuri video.
  • Site-uri dinamice - includ imagini, fisiere video si audio si diferite software-uri.
  • Magazinele online - necesita imagini de calitate, la o rezolutie mare, ceea ce inseamna ca ocupa un spatiu mai mare.
  • Site-uri dedicate fisierelor audio si video - acest tip de site-uri necesita un spatiu de stocare foarte mare.

Cum stabilesti de cat spatiu de stocare online are nevoie un site?

1. Inainte de a alege o firma de gazduire web, trebuie sa raspunzi la aceste intrebari:
2. In ce categorie se incadreaza site-ul? (alege dintre cele enumerate mai sus)
3. Ce tip de fisiere vei incarca pe site? (imagini, animatii, clipuri video etc.)
4. Cate pagini va avea aproximativ site-ul?
5. Care sunt obiectivele in ceea ce priveste site-ul? Cat de mult preconizezi ca se va dezvolta in urmatorii 5 ani?

In functie de raspunsurile la aceste intrebari, iti va fi mult mai usor sa alegi pachetul de gazduire web cel mai potrivit pentru afacerea ta. Un site cu 100 de pagini, o pagina ocupand aproximativ 2 MB (inclusiv imagini, adrese de email si fisiere CSS), are nevoie de aproximativ 200 MB. Acesta este un calcul aproximativ, insa cele mai importante aspecte care influenteaza spatiul de stocare necesar sunt casutele de email (acestea ocupa un spatiu mare, mai ales in cazul in care primesti multe spam-uri) si bazele de date. De asemenea, trebuie sa iei in considerare faptul ca site-ul tau se poate dezvolta, in special daca detii un magazin online.

Majoritatea companiilor de hosting ofera pachete cu spatiu de stocare nelimitat. Achizitionarea unui astfel de pachet, chiar si atunci cand site-ul tau nu este atat de mare incat sa necesite spatiu nelimitat, este o pierdere de bani. O analiza aproximativa a fisierelor care vor fi incarcate pe site te va ajuta sa identifici pachetul de gazduire potrivit. https://speedhost.ro/cum-sa-stabilesti-de-cat-spatiu-are-nevoie-un-site/ https://speedhost.ro/cum-sa-stabilesti-de-cat-spatiu-are-nevoie-un-site/ https://speedhost.ro/cum-sa-stabilesti-de-cat-spatiu-are-nevoie-un-site/ https://speedhost.ro/cum-sa-stabilesti-de-cat-spatiu-are-nevoie-un-site/ https://speedhost.ro/cum-sa-stabilesti-de-cat-spatiu-are-nevoie-un-site/Desi planurile de web hosting care ofera spatiu nelimitat sunt atractive, trebuie sa iti cunosti site-ul si sa determini daca acesa are nevoie de un astfel de pachet.

O afacere online care urmeaza sa fie lansata nu are nevoie de un spatiu foarte mare de stocare decat in cazul in care esti aproape sigur ca site-ul va atrage un numar foarte mare de vizitatori sau daca detii un site care permite utilizatorilor sa descarce melodii sau clipuri video. Indiferent de necesitatile actuale ale site-ului tau, asigura-te ca, in cazul in care afacerea ta se va dezvolta, vei putea actualiza spatiul in functie de necesitati.

Pasionati de viteza!

SpeedHost il sustine pe Vlad Neaga in campionatul national si european.

Din 2004.

Suport prietenos + servicii de calitate = SpeedHost

Servere in 6 Data Centere – Bucuresti, Timisoara, Cluj Napoca, Maidenhead (UK), New York (USA), Nuremberg (Germania).
Redundanta maxima indiferent de nevoile tale.

Ne mandrim cu suportul si consultanta oferita clientilor nostri.

De 19 ani, clientii nostri beneficiaza zilnic de un suport tehnic specializat si de consultanta pentru rezolvarea rapida a problemelor.
Aveti intrebari sau nevoie de suport tehnic ?
phonearrow-circle-leftcloudenveloperocketwhatsappenvelopephonemap-marker
×
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram