Fii genial. Alege un nume de domeniu cool.

Cum sa iti transferi site-ul pe un server SpeedHost

Mutarea site-ului pe serverul unei noi firme de gazduire este un pas important pentru afacerea ta si poate deveni un proces stresant. Fie ca iti doresti mai multa siguranta sau ai nevoie de mai mult spatiu, SpeedHost are grija ca site-ul tau sa fie transferat in cele mai bune conditii. Am realizat o lista cu pasii pe care trebuie sa ii urmezi pentru a-ti transfera site-ul:

1. Gaseste firma de gazduire potrivita
Atunci cand iti doresti sa iti transferi afacerea de la o firma de hosting la alta trebuie sa iei in calcul mai multe aspecte:

  • suportul tehnic - disponibil 24/7 atat pe e-mail, telefon cat si prin tichete sau chat online;
  • spatiul de gazduire - asigura-te ca spatiul de gazduire este suficient pentru site-ul tau si ii permite acestuia sa se dezvolte;
  • performanta - alege o firma care are servere performante, localizate strategic. Este important ca firma aleasa sa iti poata oferi un uptime bun, chiar si in cele mai aglomerate perioade;
  • programe de baze de date  - in functie de programele de baze de date pe care le utilizezi (SQL, MySQL etc), alege o firma de hosting care foloseste aceleasi programe;
  • panoul de control - panoul de control difera de la o firma la alta. Alege un panou de control complex si usor de utilizat.

2. Backup
Datele si fisierele sunt foarte importante pentru afacerea ta, de aceea trebuie sa le menti in siguranta. Copiaza toate documentele si fisierele atat pe computer cat si pe un CD.

3. Transferul datelor, fisierelor
Firma de gazduire unde ti-ai transferat site-ul trebuie sa iti dea adresa IP, username si parola, informatii despre server si link-uri catre panoul de control. Poti schimba parola initiala cu una mai usor de retinut. Acum iti poti accesa site-ul folosind adresa IP si iti poti transfera fisierele.

4. Testeaza noul site
Testeaza functiile site-ului tau. Profita de faptul ca utilizatorii nu pot accesa inca site-ul tau, pentru a rezolva problemele care pot aparea.

5. Creaza noi conturi de e-mail
Asigura-te ca poti accesa atat adresele noi de e-mail, cat si pe cele de la firma de hosting precedenta. Este posibil ca, timp de cateva zile, sa primesti mesaje pe ambele adrese de e-mail.

6. Schimba firmele de hosting
Schimbarea finala se realizeaza in 24-72 de ore pentru a fi recunoscuta de serverele din intreaga lume. In timpul transferului este recomandat sa nu se aduca schimbari noului site.

7. Inchide site-ul vechi
Cel mai indicat este sa anunti firma de hosting ca renunti la colaborarea cu aceasta prin intermediul telefonului, nu pe e-mail.

8. Test
Testeaza inca o data site-ul si asigura-te ca functioneaza perfect.

Doresti sa transferi site-ul pe serverele altei companii de hosting? Expertii SpeedHost au grija ca afacerea ta sa fie transferata in siguranta, in cel mai scurt timp. In plus, la orice pachet SpeedHost achizitionat, transferul este gratuit! Contacteaza specialistii nostri  https://speedhost.ro/comanda/?a=add&domain=registersubmitticket.php

 

Pasionati de viteza!

SpeedHost il sustine pe Vlad Neaga in campionatul national si european.

Din 2004.

Suport prietenos + servicii de calitate = SpeedHost

Servere in 6 Data Centere – Bucuresti, Timisoara, Cluj Napoca, Maidenhead (UK), New York (USA), Nuremberg (Germania).
Redundanta maxima indiferent de nevoile tale.

Ne mandrim cu suportul si consultanta oferita clientilor nostri.

De 19 ani, clientii nostri beneficiaza zilnic de un suport tehnic specializat si de consultanta pentru rezolvarea rapida a problemelor.
Aveti intrebari sau nevoie de suport tehnic ?
phonearrow-circle-leftcloudenveloperocketwhatsappenvelopephonemap-marker
×
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram