Fii genial. Alege un nume de domeniu cool.

Cum sa alegi cel mai bun serviciu de gazduire pentru un blog nou?

Indiferent de tipul afacerii, blog, magazin online sau site de prezentare, un lucru este cert: ai nevoie de un nume de domeniu si un serviciu de gazduire. Hosting-ul ales este unul dintre elementele esentiale ale unei afaceri online, in special datorita faptului ca atunci cand serviciul de gazduire nu se ridica la nivelul asteptarilor, intreaga afacere are de suferit. Cele mai intalnite nemultmiri in ceea ce priveste companiile de web hosting sunt momentele in care site-ul nu functioneaza, taxele ascunse si serviciul de relatii cu clientii este de proasta calitate.

Daca vrei sa iti dezvolti un blog nou online, cea mai buna solutie este sa alegi platforma WordPress. Aceasta este usor de instalat sau de administrat, iar utilizatorul poate alege dintr-un numar foarte mare de teme si template-uri. In plus, platforma vine cu actualizari constate, astfel incat blog-ul tau sa fie in siguranta in orice moment.

Pentru a determina cel mai bun serviciu de gazduire pentru blog-ul tau trebuie sa iei in calcul mai multe aspecte precum:

Nevoile afacerii tale
Decizia de achizitionare a unui serviciu de gazduire pentru blog-ul tau trebuie sa fie determinata de nevoile specifice ale afacerii tale: ce tip de site construiesti?, site-ul va avea nevoie de o versiune anume de software?, care va fi traficul aproximativ pe site? etc. Pentru a putea stabili raspunsul la aceste intrebari, trebuie sa stabilesti un plan complex care te va ajuta sa identifici ce se va intampla cu site-ul in urmatorii ani. Daca site-ul necesita o latime mare de banda este recomandat sa te orientieze spre o solutie de gazduire dedicata.

Optiuni de actualizare a serverului
Daca preconizezi ca site-ul se va dezvolta foarte mult in urmatorii ani, trebuie sa te orientezi spre un pachet de gazduire care ofera posibilitatea de extindere. Cu cat site-ul se dezvolta mai mult, cu atat nevoile acestuia sunt altele: capacitate de stocare mai mare, puterea de procesare, optiuni de siguranta. Compania de gazduire web cu care colaborezi trebuie sa iti ofere posibilitatea de a trece de la un pachet de shared hosting la gazduire pe un server dedicat, VPS sau SSD.

Posibilitatea de gazduire a mai multor domenii intr-un singur cont
Faptul ca pretul unui domeniu web este scazut, ii determina pe antreprenorii online sa achizitioneze mai multe domenii. Desi majoritatea companiilor de hosting ofera posibilitatea de a gazdui mai multe domenii intr-un singur cont, este bine sa verifici acest aspect inca de la inceput.

Optiuni de magazin online
Daca, in prezent, iti doresti dezvoltarea unui simplu blog, pe viitor s-ar putea sa vrei sa vinzi produse (e-book-uri, CD-uri, cursuri video etc.) online. In acest caz este foarte important sa alegi un serviciu de gazduire web care ofera aceasta optiune (certificare SSL, IP dedicat, instalare software pentru inregistrare comanda).

Backup
Situatii neprevazute (hackeri care patrund in baza de date, furtul sau pierderea laptop-ului, stergerea neintentionata a datelor importante etc.) pot aparea in orice moment, iar datoria ta este sa te asiguri ca, indiferent de probleme, site-ul este in siguranta. Inainte de a alege un serviciu de gazduire, pune urmatoarele intrebari:
- compania ofera backup cu regularitate?
- poti crea backup automat?
- cum poti recupera datele afectate? Este nevoie de un specialist?

Dupa ce ai analizat serviciul de gazduire web in functie de aspectele prezentate mai sus, citeste review-urile clientilor si discutiile pe care acestia le au pe forumuri.

Pasionati de viteza!

SpeedHost il sustine pe Vlad Neaga in campionatul national si european.

Din 2004.

Suport prietenos + servicii de calitate = SpeedHost

Servere in 6 Data Centere – Bucuresti, Timisoara, Cluj Napoca, Maidenhead (UK), New York (USA), Nuremberg (Germania).
Redundanta maxima indiferent de nevoile tale.

Ne mandrim cu suportul si consultanta oferita clientilor nostri.

De 19 ani, clientii nostri beneficiaza zilnic de un suport tehnic specializat si de consultanta pentru rezolvarea rapida a problemelor.
Aveti intrebari sau nevoie de suport tehnic ?
phonearrow-circle-leftcloudenveloperocketwhatsappenvelopephonemap-marker
×
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram