Fii genial. Alege un nume de domeniu cool.

Cum funcționează sistemele de stocare documente în cloud și când ai nevoie de acestea?

Ți s-a întâmplat vreodată să rămâi fără spațiu pe computer? Într-un astfel de moment, mai mult ca sigur ți-ai fi dorit să ai memoria mai mare. Totuși, această soluție necesită un buget pe măsură. Din fericire, de-a lungul timpului au apărut diverse sisteme de stocare documente în cloud disponibile direct pe internet.

 

Cu ajutorul acestora, poți salva toate informațiile dorite în schimbul unei taxe lunare. Ulterior, materialele rămân păstrate și sunt accesate de pe oricare alt dispozitiv. Încărcarea și descărcarea se realizează cu un singur cont, iar operațiunea de sincronizare este automatizată. Prin urmare, toate modificările se efectuează în timp real.

Click aici pentru oferta pentru stocare documente in cloud.

Cum funcționează serviciile cloud?

Termenul ''cloud'' presupune faptul că stochezi totul într-un serviciu deținut de o companie externă. Firmele care oferă servere de acest tip pentru stocare documente online dispun de interfețe software, cu ajutorul cărora toate datele se pot salva sau șterge instant. Ulterior, nu ai nevoie decât de un browser pentru a executa orice acțiune.

 

Te gândești la faptul că ar fi nevoie de niște hard disk-uri imense pentru depozitarea în mediul online? Ei bine, acest lucru este adevărat. Pe de altă parte, nu ai de ce să-ți faci griji, deoarece au fost deja create diverse centre de date pentru stocare documente în cloud. Acestea sunt clădiri care au mărimea unor depozite și conțin sisteme profesionale. Inițial, tot volumul este preluat de un master control, apoi acesta va fi redirecționat către diverse spații de stocare. În același timp, se creează numeroase copii de rezervă.

 

Principiul de funcționare poartă denumirea de redundanță și este folosit pentru a preveni accidentele sau ștergerile cauzate de persoane neautorizate. În cazul în care un server se defectează, utilizatorii vor avea în continuare acces la fișiere și același lucru se întâmplă și atunci când au loc lucrări de mentenanță. Datele tale sunt transferate doar printr-un proces de criptare. În felul acesta, interceptările nedorite sunt eliminate și folderele rămân în deplină siguranță.

Ce este cloud computing?

Cloud computing se folosește de infrastructura cloud pentru a pune la dispoziție diverse programe și o putere de procesare independentă de cea a PC-ului utilizatorilor.

 

Această tehnologie de stocare documente în cloud poate fi împărțită în 3 categorii:

  • PaaS(Platform aș a Service): Este creată pentru dezvoltatori și pentru cei care își doresc să creeze sau să testeze diverse aplicații.
  • IaaS (Infrastructure aș a Service): În această situație, achiziționezi infrastructura totală(memorie, putere de procesare, capacitate de stocare).
  • SaaS (Software aș a Service): Softurile și aplicațiile sunt accesate direct de pe server, fără să execuți alte instalări.

 

Niciun serviciu de storage nu poate funcționa în mod public fără o interfață accesibilă. Așadar, inclusiv platformele de email și rețelele de socializare sunt exemple pentru folosirea serviciilor cloud computing. Virtualizarea este etapa în care se realizează copii ale serverelor hardware, astfel încât să poată fi folosite mai târziu de oricine deține datele de autentificare. De asemenea, aceasta reduce nevoia companiilor de a face rost în permanență de hardware nou.

De ce să achiziționezi un serviciu de stocare documente online?

Deși aceste servicii necesită o investiție, beneficiile oferite pe termen lung sunt pe măsură. Pe lângă faptul că nu mai ai nevoie să învestești în dispozitive electronice noi, poți alege spațiul dorit și-l poți extinde sau restrânge în funcție de preferințe. În plus, datele tale sunt protejate indiferent că alegi un cloud public sau unul privat!

Click aici pentru oferta pentru stocare documente in cloud.

Pasionati de viteza!

SpeedHost il sustine pe Vlad Neaga in campionatul national si european.

Din 2004.

Suport prietenos + servicii de calitate = SpeedHost

Servere in 6 Data Centere – Bucuresti, Timisoara, Cluj Napoca, Maidenhead (UK), New York (USA), Nuremberg (Germania).
Redundanta maxima indiferent de nevoile tale.

Ne mandrim cu suportul si consultanta oferita clientilor nostri.

De 19 ani, clientii nostri beneficiaza zilnic de un suport tehnic specializat si de consultanta pentru rezolvarea rapida a problemelor.
Aveti intrebari sau nevoie de suport tehnic ?
phonearrow-circle-leftcloudenveloperocketwhatsappenvelopephonemap-marker
×
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram