Fii genial. Alege un nume de domeniu cool.

Avantajele si dezavantajele unui site care utilizeaza "Infinite scrolling"

Site-urile care utilizeaza un scrolling "infinite" sunt in tendinte in anul 2015. Acest tip de site-uri se caracterizeaza prin faptul ca incarca nou continut de fiecare data cand un utilizator ajunge in josul paginii. Cele mai concludente exemple de site-uri care utilizeaza "infinite scrolling" sunt Twitter, Pinterest si Facebook.

Una dintre cele mai frecvente greseli pe care le fac antreprenorii online este faptul ca se concentreaza mult mai mult pe continutul site-ului si mai putin pe modul in care acesta este afisat. Vizitatorii care ajung pe site-ul tau trebuie sa gaseasca rapid informatiile dorite si sa le poata accesa pentru a afla mai multe detalii.

Avantajele unui site care utilizeaza "infinite scrolling"

Perfect pentru dispozitivele cu touchscreen - optimizarea site-ului pentru dispozitivele cu touchscreen ar trebui sa fie una din preocuparile principale ale antreprenorilor online, in special datorita tendintei oamenilor de a utiliza Internetul de pe telefonul mobil sau de pe tableta. Desi telefoanele de ultima generatie au adus imbunatatiri din punct de vedere al marimii ecranului, dimensiunea acestora nu este suficient de mare incat sa permita o navigare la fel de usoara ca in cazul unui laptop sau computer. De aceea, folosind "infinite scrolling" este alegerea potrivita pentru un site responsive, care poate fi accesat de pe orice dispozitiv.

Acces rapid la informatiile relevante - aceasta modalitate de a vizia un site se realizeaza rapid si ii ofera vizitatorului un numar foarte mare de informatii intr-un timp foarte scurt. Utilizatorii nu sunt nevoiti sa acceseze diferite pagini pentru a ajunge la continutul dorit, ci trebuie doar sa mearga cu mouse-ul in partea de jos a paginii pentru a avea acces la multe alte informatii noi.

Expunere mai mare a continutului - fie ca ai un site de stiri, un blog sau un magazin online, infinit scrolling te ajuta sa iti expui continutul mult mai rapid continutul sau produsele. Avantajul este ca vizitatorii pot fi interesati si de alte articole sau produse carora nu le-ar fi acordat importanta daca nu ar fi fost organizate astfel.

Starneste curiozitatea - un vizitator care a gasit unele informatii ineresante isi va fi curios sa vada si alte produse sau alte articole. In cazul unui site clasic, vizitatorul isi pierde interesul mult mai usor daca este nevoit sa deschida mai multe pagini pana gaseste exact ceea ce cauta.

Utilizarea in totalitate a ecranului - spatiul ocupat de butoane sau de link-uri catre alte pagini este valorificat. Continutul site-ului va aparea pe toata dimensiunea ecranului, chiar si cel mai mic spatiu fiind ocupat de informatii utile, cum ar fi o postare cu un subiect interesane, un produs sau un serviciu nou.

Orice lucru are atat parti bune, cat si parti mai putin bune. Principalele dezavantaje ale unui site infinite scrolling sunt:

Necesita un spatiu mai mare - datorita numarului foarte mare de articole sau produse afisate in acelasi timp, un site care utilizeaza infinite scrolling poate utiliza rapid memoria disponibila a unui browser (Mozzila FireFox, Google Chrome, Internet Explorer, safari etc.), ceea ce duce la probleme in functionalitatea acestuia.

Nu poti sari peste anumite produse - spre deosebire de site-urile organizate pe diferite pagini, infinite scrolling iti impune continutul prioritar. Astfel, vizitatorul nu poate alege continut pe care il doreste, ci il primeste pe cel standard, cel la care orice are acces indiferent de preferinte sau de scopul vizitei.

Semnul de carte (bookmark) este inutil - nu poti salva o pagina anume, datorita faptului ca intregul site este organizat sub forma unei singure pagini. Asadar, atunci cand gasesti anumite informatii sau produse interesante, nu poti salva pagina care cuprinde toate aceste informatii, ci trebuie sa salvezi fiecare produs sau articol in parte.

Acum ca te-ai familiarizat cu conceptul de "infinite scrolling" si care sunt avantajele pe care ti le poate duce afacerii tale, dar in acelasi timp care sunt dezavantajele unui astfel de site, nu iti mai ramane decat sa decizi care este alegerea potrivita pentru tine. Pentru detalii suplimentare, iti stam la dispozitie!

 

 

Pasionati de viteza!

SpeedHost il sustine pe Vlad Neaga in campionatul national si european.

Din 2004.

Suport prietenos + servicii de calitate = SpeedHost

Servere in 6 Data Centere – Bucuresti, Timisoara, Cluj Napoca, Maidenhead (UK), New York (USA), Nuremberg (Germania).
Redundanta maxima indiferent de nevoile tale.

Ne mandrim cu suportul si consultanta oferita clientilor nostri.

De 19 ani, clientii nostri beneficiaza zilnic de un suport tehnic specializat si de consultanta pentru rezolvarea rapida a problemelor.
Aveti intrebari sau nevoie de suport tehnic ?
phonearrow-circle-leftcloudenveloperocketwhatsappenvelopephonemap-marker
×
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram