Fii genial. Alege un nume de domeniu cool.

3 motive sa alegi o noua extensie de domeniu pentru afacerea ta

Adresa unui website este unul dintre cele mai importante elemente al unei afaceri. Pe langa faptul ca inainte de a colabora cu o firma, clientii potentiali se documenteaza si incearca sa afle cat mai multe detalii online, adresa website-ului va fi prezenta pe toate materialele promotionale (carti de vizita, flyere, pliante etc.) ICANN (Internet Corporation for Assigned Names and Numbers) introduce constant extensii noi de domenii, ceea ce a dus la o crestere incontestabila a optiunilor utilizatorilor in cautarea numelui de domeniu perfect pentru afacerea lor.

Odata cu cresterea numarului de extensii de domenii disponibile, pretul acestora a scazut. In prezent sunt peste 1000 de extensii disponibile, iar numarul acestora este in continua crestere. Chiar daca Google sustine ca pozitionarea site-urilor in rezultatele oferite utilizatorilor care au inregistrat o cautare nu este influentata de gTLD-uri (generic top level domain), nu exista nici un motiv sa nu alegi o extensie mai originala decat competitorii tai. Asadar, iata care sunt cele mai importante motive pentru care sa renunti la clacisul .com si sa alegi o extensie de domeniu noua pentru viitorul tau site:

Disponibilitatea
Dupa multe ore de cautari, ai gasit in sfarsit numele potrivit pentru afacerea ta. Contactezi firma de web design si web hosting care se va ocupa de inregistrarea domeniului, de dezvoltarea si implementarea site-ului si constati ca numele la care te-ai gandit initial, www.numededomeniu.ro nu este disponibil. Probabil primul tau gand a fost sa alegi alt nume de domeniu, insa cu atat de multe extensii disponibile, nu vei fi nevoit sa faci acest lucru. De exemplu, daca ai un magazin de domeniu poti alege pentru extensia .gift, daca ai un magazin de mobila poti alege .furniture. Daca iti doresti un domeniu mai general, opteaza pentru .online, .zone sau .world.

Branding
Numele de domenii scurte sunt retinute mult mai usor de utilizatori, iar daca numele brandului tau este format din doua cuvinte nu ai nici un motiv de ingrijorare. De exemplu, daca numele companiei tale este andafashion.ro, vei putea alege anda.fashion. Astfel, numele domeniului va fi mult mai scurt, dar va continua sa ii ofere informatiile necesare utilizatorului; in acest caz faptul ca compania isi desfasoara activitatea in domeniul modei. Iata cateva site-uri care au renuntat la extensia .com, in favoarea altor TLD-uri sunt: toureiffel.paris (in loc de tour-eiffel.com), behold.photos (site vechi bhldphotos.com), inferno.fitness (site vechi ptinferno.com), lionsgate.academy (site vechi lionsgateacademy.com) sau mother.management (site vechi managewithmother.com).

Afacerile locale pot fi identificate usor
Pe langa domeniile specifice zonelor geografice (ex. .ro pentru Romania, .fr pentru Franta, .at pentru Austria etc.), acum poti alege si extensii de domenii specifice orasului. .london, .wien, .miami, .madrid sunt doar cateva exemple. Momentan, doar 39 de orase din lume au propriul domeniu, insa numarul acestora va creste in urmatoarea perioada. Cele 39 de orase sunt: .abudhabi, .amsterdam, .berlin, .barcelona, .boston, .bruselles, .budapest, .capetown, .cologne, .dubai, .durban, .gent, .hamburg, .helsinki, .ist, .istanbul, .joburg, .koeln, .kyoto, .la, .london, .madrid, .melbourne, .miami, .moscow, nagoya, .nyc, .osaka, .paris, .roma, .sydney, .taipei, .tokyo, .vegas, .wien, yokohama, .quebec, .rio, .zuerich.

Pasionati de viteza!

SpeedHost il sustine pe Vlad Neaga in campionatul national si european.

Din 2004.

Suport prietenos + servicii de calitate = SpeedHost

Servere in 6 Data Centere – Bucuresti, Timisoara, Cluj Napoca, Maidenhead (UK), New York (USA), Nuremberg (Germania).
Redundanta maxima indiferent de nevoile tale.

Ne mandrim cu suportul si consultanta oferita clientilor nostri.

De 19 ani, clientii nostri beneficiaza zilnic de un suport tehnic specializat si de consultanta pentru rezolvarea rapida a problemelor.
Aveti intrebari sau nevoie de suport tehnic ?
phonearrow-circle-leftcloudenveloperocketwhatsappenvelopephonemap-marker
×
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram