Fii genial. Alege un nume de domeniu cool.

Domeniu .ro sau .com?

Domeniul este punctul de pornire in dezvoltarea afacerii tale online. Imediat ce ai luat decizia de a iti extinde afacerea si in mediul online, apare si intrebarea: ce extensii de domeniu sa aleg? In Romania, cele mai folosite extensii sunt .ro si .com. In general, romanii asociaza numele domeniului cu extensia .ro, dar asta nu inseamna nici ca este singura, nici ca este cea mai buna optiune. In functie de preferintele si nevoile tale, poti alege atat un domeniu .ro, cat si unul .com.

Daca afacerea ta ofera produse sau servicii doar pe teritoriul Romaniei, atunci cel mai probabil extensia folosita va fi .ro, continutul site-ului fiind inteles mult mai usor de vizitatori . Aceasta asigura o viziune mai buna in plan national. Pe langa extensia aleasa, trebuie sa iei in calcul si numele domeniului. Daca acesta reprezinta unul sau mai multe cuvinte in limba romana, atunci si extensia domeniului va fi .ro. Un alt avantaj al alegerii unei extensii .ro, este faptul ca aceasta se achizitioneaza pe o perioada nelimitata.

Situatia se schimba insa, atunci cand afacerea ta vizeaza un numar mai mare de vizitatori, de nationalitati diferite. Spre deosebire de extensiile .ro, care se achizitioneaza pe o perioada nedeterminata, extensiile .com se pot inchiria pe o perioada cuprinsa intre 1 an si 10 ani, cu posibilitatea de prelungire. Daca doresti sa iti dezvolti afacerea in plan international, atunci mai mult ca sigur vei opta pentru un domeniu .com. Pentru ca cea mai cunoscuta limba este engleza, continutul site-ului tau trebuie sa fie in engleza si apoi tradus in diferite limbi, in functie de localizarea vizitatorilor vizati. In plus, extensiile .com sunt afisate mult mai bine de motorul de cautare Google si reprezinta 75% din numarul total de domenii.

Alege extensia potrivita in functie de scopul site-ului si de localizarea clientilor tai. Domeniul .ro se achizitioneaza pe o perioada nelimitata si vizeaza vizitatorii romani, in timp de domeniul .com se poate inchiria pe o anumita perioada de timp si se adreseaza unui numar mai mare de vizitatori. Tu ce alegi? Click aici pentru a comanda un domeniu .ro, sau click aici pentru un domeniu .com. Inca nu stii ce domeniu sa alegi? Contacteaza-ne pentru consultanta gratuita!

Pasionati de viteza!

SpeedHost il sustine pe Vlad Neaga in campionatul national si european.

Din 2004.

Suport prietenos + servicii de calitate = SpeedHost

Servere in 6 Data Centere – Bucuresti, Timisoara, Cluj Napoca, Maidenhead (UK), New York (USA), Nuremberg (Germania).
Redundanta maxima indiferent de nevoile tale.

Ne mandrim cu suportul si consultanta oferita clientilor nostri.

De 19 ani, clientii nostri beneficiaza zilnic de un suport tehnic specializat si de consultanta pentru rezolvarea rapida a problemelor.
Aveti intrebari sau nevoie de suport tehnic ?
phonearrow-circle-leftcloudenveloperocketwhatsappenvelopephonemap-marker
×
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram