Fii genial. Alege un nume de domeniu cool.

Backup Online vs. Cloud Backup - Ce alegi?

Un serviciu de backup este absolut necesar pentru siguranta datelor afacerii tale. Alege un serviciu de backup online sau un Cloud Backup in functie de nevoile tale. Daca folosesti doar computer-ul de la birou, cea mai potrivita varianta pentru tine este un serviciu de backup online, insa daca utilizezi computer-ul de la birou, laptop-ul, tableta si telefonul mobil varianta recomandata de specialisti este utilizarea unui serviciu de tipul Cloud Backup.

Ce este Backup-ul Online?
Solutiile de backup online copiaza fisierele de pe computer-ul sau laptop-ul tau, pe care mai apoi le arhiveaza online pentru siguranta datelor tale. Cele mai populare servicii de backup online sunt Carbonite, Mozy, Acronis.

Ce este Cloud Backup?
Spre deosebire de backup-ul online, cloud backup sincronizeaza perfect datele atat pe laptop si computer, cat si pe tableta sau telefon mobil. In plus, poti accesa datele stocate (poze, muzica, documente etc) din orice loc si in orice moment. Cele mai populare servicii de backup sunt Box, Dropbox si Google Drive.

Asadar, alege intotdeauna varianta care se potriveste cel mai bine afacerii tale. Ti-am pregatit o lista cu cei mai importanti factori pe care trebuie sa ii iei in considerare pentru a lua decizia corecta:

1. Memoria de stocare - datorita dezvoltarii continue a internetului si concurentei, costurile implicate de o afacere online scad. Daca ne referim strict la serviciile de backup observam ca de la stocarea fisierelor pe CD-uri, DVD-uri, stick-uri USB nu mai reprezinta o solutie la fel de eficienta ca acum cativa ani. Pe langa faptul ca prin servicii de backup online sau cloud backup ajungem rapid la fisierele dorite, acestea sunt mult mai ieftine decat daca am alege varianta de a stoca aceleasi fisiere pe DVD-uri.

2. Sincronizarea - site-urile disponibile atat pe computer, cat si pe laptop, tableta sau telefon mobil castiga din ce in ce mai mult teren in defavoarea celor care pot fii accesate decat de pe computer sau laptop. Daca deti cel putin doua din device-urile enumerate, cu siguranta iti doresti sa ai acces la fisierele tale in orice moment.

3. Distribuirea fisierelor - poti crea grupuri pe retelele de socializa sau link-uri interne unde sa mentii legaura doar cu anumite persoane, precum colegii de lucru. Astfel le poti trimite fisiere care ii vizeaza direct si care nu vrei sa fie disponibile pentru persoane din afara grupului respectiv.

4. Siguranta - fie ca lucrezi de acasa sau la birou, siguranta este la fel de importanta. Asigura-te ca informatiile confidentiale sunt in siguranta.

 

Pasionati de viteza!

SpeedHost il sustine pe Vlad Neaga in campionatul national si european.

Din 2004.

Suport prietenos + servicii de calitate = SpeedHost

Servere in 6 Data Centere – Bucuresti, Timisoara, Cluj Napoca, Maidenhead (UK), New York (USA), Nuremberg (Germania).
Redundanta maxima indiferent de nevoile tale.

Ne mandrim cu suportul si consultanta oferita clientilor nostri.

De 19 ani, clientii nostri beneficiaza zilnic de un suport tehnic specializat si de consultanta pentru rezolvarea rapida a problemelor.
Aveti intrebari sau nevoie de suport tehnic ?
phonearrow-circle-leftcloudenveloperocketwhatsappenvelopephonemap-marker
×
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram