Fii genial. Alege un nume de domeniu cool.

Cum sa protejezi site-ul impotriva hackerilor?

Bazele de date ale celor mai cunoscute companii au fost dintotdeauna tinta hackerilor, insa asta nu inseamna ca site-ul tau este in siguranta. Nu lucru mai putin cunoscut de antreprenorii online este faptul ca in majoritatea cazurilor, hackerii nu sunt interesant de datele tale si nu vor sa iti stearga site-ul. Scopul lor este de a folosi serverul tau pentru a trimite spam-uri sau pentru a trimite fisiere cu caracter ilegal. Indiferent care este scopul hackerilor, trebuie sa te asiguri ca site-ul tau este in siguranta in orice moment. Iata ce trebuie sa faci:

1. Actualizeaza software-ul
Faptul sa iti actualizezi constant software-ul este unul dintre elementele care te poate proteja impotriva atacurilor cibernetice. Daca folosesti o versiune mai veche a software-ului, ii va fi usor unui hacker sa patrunda in baza de date datorita faptului ca acesta prezinta unele erori care au fost rezolvate in actualizarile viitoare ale software-ului. In cazul in care colaborezi cu o companie de web hosting profesional nu trebuie sa iti faci griji in ceea ce priveste siguranta datelor deoarece compania se ocupa de acest aspect.

2. Intareste sistemul de siguranta la birou
In general, computerele de la birou reprezinta o poarta de acces pentru hackeri sa patrunda in baza de date a companiei sau in server. De aceea, urmeaza acesti pasi simpli:
- schimba toate parolele la o anumita perioada de timp;
- autentificarea in cont expira dupa o anumita perioada in care utilizatorul nu a fost activ;
- nu scrie niciodata parolele pe hartie sau intr-un document Word;
- fiecare computer din birou are instalat un antivirus cu licenta.

3. Mesajele de eroare
Personalizeaza mesajele care semnaleaza o eroare. Astfel incat ai control asupra informatiilor care sunt afisate atunci cand apare o astfel de eroare. Mesajul trebuie sa fie scurt si sa il informeze pe utilizator ceea ce a gresit. De exemplu, un utilizator care doreste sa se logheze in cont, insa a gresit parola trebuie sa ii apara mesajul "Nume de utilizator sau parola incorecta", fara sa ii ofere mai multe detalii (de exemplu ca primele 5 caractere sunt corecte).

4. Foloseste SSL
Foloseste un protocol criptat SSL pentru a transfera in siguranta datele clientilor din website in baza de date. Daca transferul nu se realizeaza in acest fel, hackerii pot accesa conturile clientilor si pot avea acces la datele personale ale acestora.

Pasionati de viteza!

SpeedHost il sustine pe Vlad Neaga in campionatul national si european.

Din 2004.

Suport prietenos + servicii de calitate = SpeedHost

Servere in 6 Data Centere – Bucuresti, Timisoara, Cluj Napoca, Maidenhead (UK), New York (USA), Nuremberg (Germania).
Redundanta maxima indiferent de nevoile tale.

Ne mandrim cu suportul si consultanta oferita clientilor nostri.

De 19 ani, clientii nostri beneficiaza zilnic de un suport tehnic specializat si de consultanta pentru rezolvarea rapida a problemelor.
Aveti intrebari sau nevoie de suport tehnic ?
phonearrow-circle-leftcloudenveloperocketwhatsappenvelopephonemap-marker
×
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram